11 Şubat 2009 Çarşamba

Google hala lider

Nielsen Online her ay yaptığı gibi bu ay da geçen ayın arama motoru sıralamalarını yayınladı. Ocak ayında sürpriz yok; Google yine açık ara önde.

Nielsen araştırma firmasının bilgilerine göre ABD'de Ocak ayında 9.4 milyar arama yapılmış ve bu sayı geçen yıla oranla %28.5'lik bir artış anlamına geliyormuş.

İşin ilginç yanı son 1 yıllık dönemde Google'ın büyümesi arama motoru pazarının büyümesinden çok daha büyük. Google kadar çabuk ve çok büyüyen başka bir firma yok. Google Ocak ayında arama pazarının %62.8'ini eline geçirmiş durumda ve bu durum %40.8'lik bir büyümeye eş değer.

En büyük 2. arama motoru Yahoo, bu dönemde sadece %8.7 büyümüş ve arama pazarının %16.2'sini eline geçirebilmiş. Microsoft Live Search ise Yahoo'dan biraz daha fazla, %18.3 büyümüş ve arama pazarında %11.2'lik bir payı var. Bunların arkasından AOL %4 ve Ask.com %1.9 ile geliyor.

Bu durum Amerika'nın durumu. Ancak Türkiye'de de durumun çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar kapsamlı bir araştırma Türkiye'de yapılıyor mu bilmiyorum ama bu rakamlar zannediyorum Türkiye için de AOL ve ASK.com hariç aşağı yukarı böyledir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder